Naar overzicht

Renovatie 16 woningen, Oudewater

Over dit project

In 2017 voert De Woningraat renovatie werkzaamheden uit aan diversen woningen in Oudewater:

  • Lange Burchwal 83 t/m 91
  • H. de Manstraat 1, 5 t/m 11
  • A. van Ouwaterstraat 2, 3 en 4
  • Jhr. van Swietenstraat 6, 20 en 22

 


Isolatiemaatregelen

De huurders van deze 16 woningen kunnen als eerste gebruik maken van het aanbrengen van isolerende maatregelen met woonlastenwaarborg. Dit betekent dat zij een vast bedrag per maand betalen en gemiddeld op hun woonlasten zullen besparen. Deze mogelijkheid is met enthousiasme ontvangen. Nagenoeg alle huurders die hiervoor in aanmerking komen maken er gebruik van. Dit betekent dat deze woningen na de renovatie veel comfortabeler zijn om in te wonen, geen tocht meer en geen koude voeten. Daarnaast gaan de huurders besparen op hun maandlasten, de energierekening gaat omlaag! Na een jaar wordt gecontroleerd of het gemiddelde energieverbruik is gedaald zoals verwacht. Is dat niet het geval, dan wordt het maandbedrag dat men gaat betalen voor de isolerende maatregelen, verlaagd.

Planning

In de week van 6 maart zijn de werkzaamheden begonnen aan de Lange Burchwal. Aannemer Boer bouwkundig onderhoud start met werkzaamheden in de woningen, zoals het aanbrengen van dak isolatie, vervangen van zachtboard- door gipsplaat plafonds, renoveren van badkamers, toilet en keukens.
Naar verwachting zal de aannemer eind maart starten met de werkzaamheden aan de buitenzijde van de woningen.


Vanaf begin april wordt achtereenvolgens begonnen met de werkzaamheden in de H. de Manstraat, A van Ouwaterstraat en Jhr. van Swietenstraat.
We verwachten dat alle werkzaamheden eind juli afgerond zijn.


 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden