Geen objecten gevonden

Tijd om te laten zien wat wij doen (Benschop en Lopik)

Publicatiedatum: 05-02-2019

Wij bestaan nu ruim anderhalf jaar. De Woningraat is ontstaan uit de fusie van drie kleine woningbouwverenigingen uit Oudewater, Lopik en Benschop. De eerste anderhalf jaar is hard gewerkt om de nieuwe organisatie in te richten. We hebben wat minder gecommuniceerd. Dit jaar gaan we u weer regelmatig informeren over onze werkzaamheden. In het Kontakt over onze werkzaamheden in gemeente Lopik en in de IJsselbode voor de gemeente Oudewater.

De hoofdtaak van De Woningraat

We werken aan een goede, duurzame en betaalbare woningvoorraad die passend is bij de vraag. Hoe doen wij dat?
- We renoveren en verduurzamen woningen
- Maken het plaatsen van zonnepanelen mogelijk
- Bouwen nieuwe woningen
- Investeren in betaalbaarheid
- Doen een bijdrage in leefbaarheid

Renoveren / verduurzamen

Op 1 juni 2018 zijn in Lopik de deuren van het Thomashuis geopend. Een Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners en de verantwoordelijke zorgverleners wonen er op een zo gewoon mogelijke manier met elkaar samen. Warmte en persoonlijke aandacht staan er centraal. De Woningraat heeft de vier eengezinswoningen waar eerst een andere zorgorganisatie in gehuisvest was flink verbouwd. Er kan zorg geleverd worden aan 8 bewoners. In 2018 zijn de appartementen aan de Juliana van Stolberglaan gerenoveerd. Het gebouw heeft een frisse nieuwe uitstraling gekregen. De appartementen zijn nu zeer energiezuinig en klaar voor de toekomst. In de wijk Vogelzang zijn  49 woningen aan de Akker gerenoveerd. Ook deze woningen hebben een nieuw uiterlijk gekregen en zijn goed ge├»soleerd. De prijzen in de bouw zijn gestegen en er is steeds vaker een te kort aan personeel. Dit is vaak een knelpunt bij de uitvoering van projecten, bijvoorbeeld doordat materialen niet leverbaar zijn of er geen mensen zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Dit kan soms tot vertraging leiden. Samen met de aannemer proberen we dit altijd zoveel mogelijk te voorkomen. In 2019 gaan wij in Benschop aan de Burgemeester Zielhuishof 8 appartementen renoveren.  

Zonnepanelen

Wij werken samen met Wocozon om zo veel mogelijk huurwoningen uit te rusten met zonnepanelen. Voor huurders in Benschop en Oudewater is dit nu al mogelijk. Voor huurders in Lopik gaat dit project nog starten. Elke met zonnepanelen uitgeruste woning brengt ons een stapje dichter bij onze doelstelling van een gemiddeld label B in 2021 over het hele woningbezit. Huurders betalen niets voor de zonnepanelen zelf. Alleen voor de zonnestroom betalen huurders een vast maandelijks voorschot bedrag. Het maand bedrag bij de gewone energieleverancier kan hiermee verlaagd worden. De prijs voor de zonnestroom is gemiddeld 20% lager dan de energie van de energieleverancier. Aanmelden voor zonnepanelen kan nog steeds via www.wocozon.nl/woningraat. Huurders ontvangen eerst vrijblijvend informatie. Er zijn al ruim 100 woningen van De Woningraat uitgerust met zonnepanelen!

Nieuwbouw Lentehof

Aannemer van Dillen is weer gestart met de bouw van de Lentehof. De werkzaamheden hebben drie maanden stil gelegen, nadat De Woningraat tijdens inspectie problemen bij de uitvoering van de constructie had ontdekt. In de nog met beton te storten wanden is door de aannemer niet het juiste wapeningsstaal gebruikt. Er is zorgvuldig gekeken naar een oplossing voor het probleem. Nadat de wapeningstekeningen ook door de gemeente waren goedgekeurd zijn de werkzaamheden weer gestart. De oplevering zal door de vertraging in het laatste kwartaal van 2019 plaatsvinden.

In maart weer een artikel

We gaan u de komende tijd regelmatig informeren. Op www.dewoningraat.nl vindt u actuele berichten over projecten en overig nieuws. De volgende keer in deze krant vertellen wij over hoe wij investeren in betaalbaarheid en leefbaarheid en de stand van zaken van nieuwbouw- en renovatieprojecten.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden