Geen objecten gevonden

Experiment vergroot woningkansen voor Oudewaternaren

Publicatiedatum: 29-05-2018

Oudewater maakt gebruik van de mogelijkheid om bij wijze van experiment de regels aan te passen voor de toewijzing van 30 nieuwe huurwoningen.

Oudewaternaren die een huurwoning van De Woningraat achterlaten, komen als eerste in aanmerking voor de te bouwen sociale huurhuizen in Noort Syde II. ,,Een geweldige impuls voor de doorstroming op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we meer starters en jonge gezinnen aan een woning helpen.’’

De Woningraat, de gemeente en De Huurdersraat trekken samen op om meer beweging te krijgen op de woningmarkt. Binnenkort start de bouw van 30 sociale huurwoningen in Noort Syde II. Na de zomervakantie begint de toewijzing van de woningen. De eerste huurders krijgen aan het einde van het jaar de sleutel uitgereikt.

Normaal gesproken mag een gemeente slechts een beperkt deel van haar sociaal woningbestand toewijzen aan eigen inwoners. Dit experiment maakt het mogelijk alle 30 woningen aan te bieden aan uitsluitend inwoners van gemeente Oudewater. Omliggende gemeenten hebben de vereiste goedkeuring gegeven voor het experiment. Zij zijn nieuwsgierig naar het resultaat.

Het gaat om inwoners van Oudewater die een huurwoning van De Woningraat achterlaten. ,,Een geweldige impuls voor de doorstroming op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we meer starters en jonge gezinnen aan een woning helpen’’, zeggen wethouder Walther Kok en directeur-bestuurder Karl Lissendorp van De Woningraat. De nieuwe huizen komen te staan in de wijk Noort Syde II op de nu nog braakliggende gronden, die Sisal en Manilla als namen hebben.

Prestatieafspraken

De Woningraat heeft in 2017 samen met De Huurdersraat en gemeente Oudewater prestatieafspraken gemaakt. Het toewijzen aan inwoners uit Oudewater (binnen de ruimte die daar wettelijk voor is) is hier een belangrijk onderdeel van.

Meer nieuwbouw gepland

De komende jaren gaat de woningbouwvereniging ook (maximaal) 21 sociale huurwoningen bouwen achter het Sint Jacobcentrum (het oude ziekenhuis) aan de Wijngaardstraat en op de locatie van verzorgingshuis Schuylenburcht worden appartementen gerealiseerd. Ook werkt de gemeente aan een plan voor woningen aan het Oranje Bolwerck (werknaam) aan de Sint Janstraat (op het voormalige evenemententerrein).

Foto-onderschrift: Aan het einde van het jaar staan hier 30 sociale huurwoningen. (Foto gemeente Oudewater)

Op onze website kunt u meer informatie over het project lezen.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden