Geen objecten gevonden

De Woningraat bestaat 1 jaar

Publicatiedatum: 17-07-2018

Op 1 juli 2017 is De Woningraat ontstaan uit een fusie tussen Woningbouwverenigingen Lopik, Oudewater en Goed Wonen uit Benschop. Bij elkaar, met elkaar is ons motto. Samen met huurders en andere betrokkenen werken wij met grote betrokkenheid aan een goede volkshuisvesting in alle kernen.

De organisatie

De Woningraat is nu een organisatie met ruim 20 medewerkers. Voor huurders zijn wij makkelijk en goed bereikbaar. In Oudewater, Lopik en in Benschop is er een servicepunt. Verder is het Klant Contact Centrum van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar.

Na de fusie hebben meerdere medewerkers een andere functie of een (iets) ander takenpakket gekregen. Er zijn een aantal nieuwe medewerkers begonnen in de loop van dit fusiejaar. Deze medewerkers hebben natuurlijk even tijd nodig gehad om zich in te werken. Onze dienstverlening was ondanks de fusie ruim voldoende volgens de meting van het KWH. De komende tijd werken we hard om de dienstverlening nog verder te verbeteren.

Projecten

Naast het inrichten van de nieuwe organisatie zijn wij het afgelopen jaar druk geweest met mooie projecten. Drie projecten in het kort;

Bouw van de 40 appartementen Lentehof in Lopik

De bouw van de Lentehof is in maart begonnen. De fundering van het gebouw is klaar. Voor de zomervakantie is de begane grond vloer gereed. De vorm van het gebouw is dan goed zichtbaar.

In de oorspronkelijke planning was de verwachting dat de appartementen eind dit jaar opgeleverd zouden worden. Dit gaat echter niet lukken. De toename van het aantal bouwprojecten in Nederland heeft tot gevolg dat de levertijd van materialen op loopt en het is lastig om personeel te vinden. Aannemer Van Dillen maakt gebruik van aan aantal onderdelen die van te voren in de fabriek gemaakt worden, bijvoorbeeld de wanden. Deze manier van bouwen vraagt echter om een langere tijd voor de voorbereiding. Een aantal zaken waren niet gereed, daarom heeft de bouw stil gelegen. We verwachten dat de appartementen in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd worden.
Vanaf 5 juni was het mogelijk voor geïnteresseerden om zich in te schrijven voor een appartement. Bijna alle appartementen zijn al toegewezen aan een kandidaat huurder. Tot nu toe zijn alle nieuwe huurders inwoner van de gemeente Lopik. Het doorstromingsexperiment dat voor de toewijzing is opgesteld heeft een goed resultaat. 

Bouw gestart 30 nieuwe huurwoningen Oudewater

De bouw van 30 huurwoningen in de gemeente Oudewater is in mei gestart met het boren van de leidingen voor de warmtepompen. De nieuwbouw bestaat uit drie blokken van elk 10 woningen. Het worden energiezuinige woningen door de toepassing van warmtepompen en zonnepanelen. Vooruitlopend op nieuwe regelgeving gaan we de woningen zonder gasaansluiting uitvoeren. De woningen worden door aannemersbedrijf Plegt-Vos met een snelle bouwmethode gebouwd. In het laatste kwartaal van 2018 kunnen de huurders hun nieuwe woning betrekken.

Gemeente Oudewater maakt gebruik van de mogelijkheid om als experiment de regels aan te passen voor de toewijzing. Oudewaternaren die een huurwoning van De Woningraat achterlaten, komen als eerste in aanmerking voor de woningen. Overige inwoners van gemeente Oudewater krijgen daarna ook nog voorrang op woningzoekenden uit andere gemeenten.

De verhuur zal waarschijnlijk plaats vinden in de maanden september en oktober. Zodra bekend is wanneer de inschrijfperiode voor de woningen is, dan informeren wij hierover op onze website. Meer informatie over de woningen, toewijzing en de huurprijzen zal rond de start van de inschrijfperiode aanwezig zijn. Deze informatie kunt u dan ook vinden op onze website.  
Bent u geïnteresseerd in een woning? Zorg dat u alvast ingeschreven staat bij WoningNet regio Utrecht (www.woningnetregioutrecht.nl/). Bent u al ingeschreven? Het is belangrijk dat uw gegevens kloppen, controleer deze voordat u op een woning gaat reageren.

Nieuwe uitstraling voor 49 woningen De Akker in Lopik

De woningen aan De Akker in Lopik zijn gebouwd in de jaren 70 en toen uitgevoerd met een gevel van beton en grind. Dat gaf de wijk niet bepaald een moderne en frisse uitstraling. De woningen krijgen een nieuwe geïsoleerde gevel met de uitstraling van metselwerk. Hierdoor is het oude beton en grind niet meer te zien en ogen de woningen als nieuw. De woningen krijgen ook allemaal nieuwe geïsoleerde daken met dakpannen en worden uitgerust met zonnepanelen.

De uitvoering van de werkzaamheden kan natuurlijk niet zonder overlast voor de bewoners. Wij zijn ons er van bewust dat het voor bewoners niet altijd makkelijk is. Na de uitvoering van de werkzaamheden wonen de bewoners in een prachtige woning die veel minder energie verbruikt. De woningen worden goed geïsoleerd. Daardoor zal het veel comfortabeler wonen zijn in de woningen. Het groot onderhoud zorgt dus niet alleen voor een mooie nieuwe uitstraling, maar ook voor meer comfort en lagere woonlasten voor de bewoners.  

Meer informatie?

Op onze website (www.dewoningraat.nl) kunt u meer informatie vinden over projecten en overige zaken. Wij informeren u regelmatig in de plaatselijke kranten over onze werkzaamheden. Heeft u vragen? Neemt u gerust contact met ons op door te bellen naar 085-210 1910 of een e-mail te sturen naar infodewoningraatnl. U bent ook welkom in de servicepunten, de openingstijden vindt u op onze website of de achterkant van ons huurdersblad ‘De Huurderspost’.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden