We werken aan wonen!

Voor een kleine woningcorporatie heeft De Woningraat veel nieuwbouwwoningen kunnen bouwen de laatste jaren. Afgelopen voorjaar zijn 21 appartementen aan de Wijngaardstraat opgeleverd. In de jaren daarvoor zijn woningen en appartementen gebouwd in Noort Syde II. Het Medisch Centrum aan de Oude Singel is opgeleverd met de appartementen daarboven en de appartementen aan de Papenhoeflaan. In 2022 gaat de bouw van 69 appartementen met een ontmoetingsruimte op de locatie Schuylenburcht beginnen.

We doen meer dan alleen nieuwe woningen bouwen. In dit artikel vertellen we over een aantal van onze werkzaamheden.

Verbetering isolatie van woningen met een slecht energielabel

We hebben de laatste jaren flink ingezet op duurzaamheid. Onze woningen hebben gemiddeld een energielabel B. Hiermee voldoen we aan de landelijke doelstelling. We zijn afgelopen jaar begonnen om woningen die nog een slecht energielabel hebben (label E of slechter), versneld te verbeteren. De gasprijzen zijn hoog, daarom vinden we het belangrijk om deze woningen sneller dan gepland te verbeteren. In 2021 zijn een groot deel van de woningen met een label E of slechter in Oudewater versneld geïsoleerd. We kijken ook naar appartementen. In 2021 is bijvoorbeeld het dak van de Prinses Margrietstraat 145 t/m 183 vervangen voor een dak met betere isolatie. Dit jaar staan er ook weer projecten voor versnelde isolatie gepland.

We voeren regelmatig onderhoud uit

Periodiek is groot onderhoud aan woningen nodig. We vervangen dan bijvoorbeeld kozijnen, de elektra wordt nagelopen en er worden keukens en badkamers vervangen als dat nodig is. In Oudewater wordt dit jaar in 21 woningen groot onderhoud uitgevoerd. Per 1 juli zijn rookmelders in elke woning verplicht. In onze huurwoningen worden de komende tijd de laatste rookmelders aangebracht. We proberen dit zoveel mogelijk te combineren met gepland onderhoud aan de cv-ketel  

We besteden veel tijd en aandacht aan leefbaarheid

Een belangrijk onderdeel van ons werk is leefbaarheid in de wijk. Wist je dat we een woonconsulent en een medewerker huurincasso hebben? Zij zijn er voor de mensen die  ondersteuning nodig hebben. Hierbij werken ze samen met zorgpartijen en het stadsteam. Onze huismeester is in veel woongebouwen aanwezig. Hij controleert of alles netjes is en is daarnaast ook aanspreekpunt voor bewoners.

Er is een groot te kort aan sociale huurwoningen, nieuwbouw een belangrijk onderdeel van ons werk

We hebben te maken met een groot tekort aan sociale huurwoningen. In de woonvisie van gemeente Oudewater is opgenomen dat bij het toevoegen van nieuwbouw in de gemeente 30% van de woningen in de sociale sector gebouwd wordt. We hebben met de gemeente al afspraken gemaakt over verschillende projecten, bijvoorbeeld Statenland en Kerkwetering. Op deze manier kunnen we de komende jaren het aanbod van sociale huurwoningen blijven vergroten. Eerst staan er nog twee projecten gepland die op onze eigen grond gerealiseerd kunnen worden. Op de locatie Schuylenburcht gaan we dit jaar starten met de bouw van 69 appartementen. We werken op de locatie Oranjepark 2 ook aan de realisatie van appartementen.

Informatie over de verhuur van de appartementen Schuylenburcht volgt in de tweede helft van 2022. De start van de verhuur is nog niet gepland. Wil je in aanmerking komen voor een appartement? Zorg dan alvast voor een inschrijving bij WoningNet regio Utrecht of zorg dat je gegevens goed kloppen.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt